Har du en favorit broccolisalat?

Broccolisalat

Broccoli er grøntsagen mange dansker elsker at hade. Alligevel er den traditionelle broccolisalat med mayonnaise, bacon og rosiner næsten gået hen og blevet en folkespise. Kålens bitre klang og særpræget eftersmag får selv min egen far til at rynke på næsen, og han er ellers ikke bange for at give sig i kast med grøntsager. Men broccoli behøver ikke være et bittert bekendskab. Med lidt få fif, får du den lækreste broccolisalat.

Jeg kunne aldrig drømme om at koge min broccoli, den bliver både trist, vandet og uden karakter. Jeg blancherer den højst i et par minutter i godt saltet vand og køler den hurtigt af i isvand. Jeg er derimod meget glad for både marineret og rå broccoli, da det har bid og er fyldt med saft og kraft. Du kan marinere din broccoli i en olie/eddike lage, en kraftig sennepsdressing eller en creme fraise dressing. Og det er præcis, hvad jeg har gjort i mine tre yndlings-broccolisalater.

 

Broccolisalat
Broccolisalat med bacon, æble og soyastegte kerner

Se opskrift HER

 

Broccolisalat
Broccolisalat med mango og ristede solsikkekerner

Se opskrift HER

Broccolisalat
Broccolisalat med hyldeblomst, nye ærter og kartoffel

Se opskrift HER

 

Husk du kan købe det meste til dit salatkøkken i min webshop. Alt i økologi og er du medlem af Salatklubben, får du det til hele kostpriser og fragtfrit. Kig med HER

Rigtig god fornøjelse der hjemme i dit broccolikøkken!

Kærligst, Mette