I 2013 oprettede jeg fællesskabet SalatTøsen først på facebook og senere som hjemmeside. Igennem længere tid havde bekendte opfordret mig til at dele ud af min passion for salater, det blev så kimen til fællesskabet SalatTøsen, der i dag har 110.000 følgere. I dag hører begge platforme altså blandt de mest besøgte madsider i Danmark med samlet set flere hundrede tusinde besøgende om måneden. Og jeg er flittig gæst på TV som fast vært på TV-programmerne Årstidens Spisekammer samt live kok i køkkenet på TV2’s Go’ Morgen Danmark og TV4’s “nyhetsmorgon” i Sverige.

Jeg arbejder med mad. Og med mennesker. Det kommer til udtryk gennem både madoplevelser, foredrag, workshops for både professionelle kokke og madinteresserede i det ganske land og gennem mine kogebøger. Min første bog ”Salattøsen – salater hele året rundt”, der udkom i april 2016, er blevet en kæmpemæssig bestseller med over 50.000 trykte eksemplarer. Bogen bliver nu også udgivet i Sverige i foråret 2018. I september 2017 kom jeg så med en ny, lækker kogebog med fokus på kål i hverdagen. Og der var store forventninger til bogen. Allerede inden den var landet i handlen, var den trykt i knap 20.000 eksemplarer, og bogen udkommer nu også i Sverige og i Tyskland. Til august 2018 udgiver jeg så min 3. bog, en efterfølger til den første salatbog under titlen “Salattøsens grønne hverdag”.

I det private bor jeg i Kolding med min søde 15-årige søn, Jonathan, og min skønne mand Per. Når jeg ikke laver salater eller skriver bøger, ser du mig løbe med vennerne i den lokale løbeklub eller hoppe en tur i fjorden sammen med Koldings vinterbadere. Og om sommeren er jeg mest at finde i haven.

Salattøsen er stiftet med det formål at hjælpe danskerne med at finde tilbage til madglæden og den gode spiseoplevelse. For mig handler det ikke om kalorier og løftede pegefingre. Men om gode råvarer, smag og kvalitet. Og om at have et forhold til det naturlige – ved at vælge økologi og følge sæsonerne. Det kommer til udtryk både gennem mine opskrifter og små videoer, som jeg håber, du får glæde af.

Velkommen her på siden

Mette Løvbom

Sådan startede SalatTØsen