Ingredienser

1 stykke flankesteak
1 lilla spidskål (eller anden kål)
1 dl sesamkerner
1 mango
1 rødløg
1 dl endemamebønner
Salt og peber
Citronsaft
1 gulerod

Dressing:
Saft af 2 lime
1 finthakket stærk lille chili
3 tsk. kokosblomstsukker (alternativt farin eller muscovadosukker)
1 spsk. fishsauce
Salt og peber
1 hakket fed hvidløg
Lidt koriander

God til

Oksekød

Fremgangsmåde

Det her smager altså bare godt! Salaten er fyldt med både saft og kraft og fungerer fint som en decideret måltidssalat.

Start med at brune et stykke flankesteak et par minutter på hver side. Gør det på en meget varm pande og husk at krydre med salt og peber. Steg den derefter færdig ca. 12 minutter ved 220 grader i ovnen. Tag den ud og lad den trække min. 15 min.
Lav en dressing af limesaft, chili, kokossukker, fishsauce, salt, peber, hvidløg og lidt koriander. Lad den stå og trække lidt, den må godt være stærk.
Snit spidskål fint. Rist sesamkerner på en tør varm pande, til de har farve og tag dem af. Tag skræl af en mango og skær den i både. Skær rødløg i både. Tø. endemamebønner op, tør dem i et viskestykke, læg dem i en skål og tilsæt lidt salt, peber og citronsaft (de må godt trække lidt).
Skræl gulerod og skræl tynde flager med en skræller. Anret kål.
Skær flankesteak i tynde skiver. Anret resten af grøntsager og hæld dressing over. Læg flankesteak ovenpå og pynt med sesam og koriander.
Velbekomme 🙂