Spis salaten til kalve- eller svinekød.

Ingredienser

2 spsk koldpresset olivenolie
3 tykke skiver tørsaltet bacon – her fra Aalbæk Slagteren
1 hel broccoli med stok
1 rødløg
2 æbler
2 spsk citronsaft til æblerne
1 dl gule rosiner
1 portion sojastegte solsikkekerner
1 portion grov sennepsvinaigrette

GROV SENNEPSVINAIGRETTE
1 spsk grov sennep – med sennepskorn
½ dl æblecidereddike
½ tsk flydende honning
1 dl koldpresset olivenolie
havsalt og friskkværnet peber

SOJASTEGTE SOLSIKKEKERNER
2 dl solsikkekerner
1 dl sojasauce

Kategori

Dressing

Kendetegn

De fyldige

Sæson

Efterår

Fremgangsmåde

Varm en pande med olivenolie og steg baconstykkerne, til de er sprøde og let gyldne. Tag dem af og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær skiverne i små tern.

Pil de nederste blade af broccolien. Skær buketterne af og del dem i mindre buketter. Skræl alt det grove af stokken og skær den i små tern.

Pil rødløget og skær det i små tern.

Fjern kernehuset og skær æblerne i tykke både og pres citronsaft over.

Vend broccoli med rødløg, rosiner, æbler, bacon og 2/3 af solsikkekernerne og hæld 1 dl af dressingen ved. Gem resten af dressingen på køl.

Pynt med de resterende solsikkekerner.

 GROV SENNEPSVINAIGRETTE

Rør sennep, eddike, honning, salt og peber sammen, til honningen er opløst.

Pisk olivenolien i, start med en tynd stråle til vinaigrette tykner. Smag vinaigrette til med havsalt og friskkværnet peber. Den holder sig fint på køl et par uger.

SOJASTEGTE SOLSIKKEKERNER

Rist solsikkekerner på en tør pande, til de begynder at få farve.

Tag panden af blusset og tilsæt sojasauce, mens du rører rundt i solsikkekernerne. Sojasauce fordamper relativt hurtigt, så det er vigtigt, du rører rundt samtidig.

Når sojasaucen er fordampet, lægger du solsikkekernerne på et stykke bagepapir, til de er kølet af. Jeg gemmer solsikkekerner i en lukket beholder i op til en måned.