Ingredienser

600 g nye kartofler
1 broccoli
1 portion broccolimarinade
200 g ærter med bælg
1 håndfuld dild

BROCCOLIMARINADE
3 spsk balsamico
3 spsk koldpresset olivenolie
havsalt og friskkværnet peber

HYLDEBLOMSTDRESSING
2 spsk hyldeblomstsirup eller ufortyndet hyldeblomstsaft
3 spsk hvid balsamico
½ tsk honning
6 spsk olivenolie
broccolimarinade
havsalt og friskkværnet peber

Kendetegn

De lette

Fremgangsmåde

Rør balsamico, olie, salt og peber sammen til en broccoli-marinade. Skyl og skrab kartoflerne og kog dem i 5 minutter i saltet vand. Lad dem trække yderligere i ca. 5-15 minutter alt efter størrelse i det varme kogevand, til de lige akkurat slipper en urtekniv. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af i et dørslag. Skær broccolien i ultratynde buketter som træer med en skarp kniv. Anret dem på et fladt fad. Hæld marinaden over broccolien, stil den på køl i 1 time og lad den trække. Bælg ærterne. Hak dilden groft. Gem lidt af den til pynt. Tag broccoli fra marinade og gem marinaden – den skal i hyldeblomstdressingen. Pisk hyldeblomstsirup, balsamico, honning, salt og peber sammen med olivenolien, til det samler sig. Del kartoflerne i kvarter og vend dem med broccoli, ærter og dild. Hæld broccolimarinaden i hyldeblomstdressingen og vend den dernæst med salaten. Pynt med dildkviste.