Spis salaten til lys fisk eller svinekød

Ingredienser

2 små spidskål
1 dl græskarkerner
1 bakke ærter
1 rødløg
2 spsk koldpresset olivenolie
skal af 1 øko-citron
1 portion citronolie
havsalt og friskkværnet peber

CITRONOLIE
1 rødløg i tynde strimler
1 tsk øko-citronskal i strimler
1 hel myntestængel
2 dl koldpresset olivenolie

Kendetegn

De festlige

Sæson

Sommer

God til

FiskGris

Fremgangsmåde

Fjern evt. kedelige yderblade på spidskålene og del dem i kvarter på langs. Grill dem på en meget varm grillpande eller på en grillrist i min. 5 minutter på de to inderste sider – de må godt blive let brændte.

Rist græskarkernerne på panden, til de popper. Drys lidt flagesalt over.

Bælg ærterne.

Pil rødløget og hak det i fine tern.

Varm panden op og tilsæt olivenolien. Steg rødløget kort, til det bliver blødt, kom ærterne ved og steg i et par minutter, til de tager farve.

Krydr blandingen med salt og peber.

Anret spidskålene med den skarpe side opad. Hæld 1 dl citronolie over og krydr med havsalt og groft peber.

Hæld ærte- og løgblandingen over og drys til sidst med græskarkerner.

Pynt eventuelt til sidst med citronskal i strimler.

 CITRONOLIE

Pil og snit løget i ringe.

Riv skallen af citronen.

Læg mynte, citronskal og rødløg i en glasflaske og hæld olien over.

Lad olien stå og trække i et par dage et køligt sted inden du tager den i brug. Olien holder sig et par måneder ved stuetemperatur.