“Den her salat er spækket med lutter gode sager! Den søde daddelcreme samler sig om den lidt bitre kål, og de syrlige æbler og saltede peanuts fuldender salaten. Så lav bare rigeligt!”

Ingredienser

5-6 store stilke grønkål
1/4 spidskål
2 æbler
1-2 håndfuld grofthakket peanuts

Dressing
2 dl ylette
5 dadler
3 spsk. æbleeddike
Saft af ½ citron
Salt og peber

Kendetegn

De hurtige

Fremgangsmåde

Skyl grønkål og skær stilken fra. Skyl spidskål. Kør grønkål og spidskål kort i en foodprocessor (den må ikke blive for fin).
Blend dressing af ylette, dadler, æbleeddike, citronsaft, salt og peber.
Skær både ud af to æbler. Vend dem i salat sammen med dressing. Pynt med grofthakket peanuts.
Jeg spiser den gerne til en kogt røget kylling og rodfrugtmos m. peberrod.