Ingredienser

200 g kikærter
2 dl græskarkerner
10 blade friske ramsløg
2 spsk. god æbleeddike
3 spsk. rapsolie
3-4 dl af kogevandet
Olivenolie
Citronsaft
Salt

Fremgangsmåde

Læg 200 g kikærter i blød natten over (min. 8 timer). Tag vandet fra og kog dem i en ny portion vand med salt i ca. 1 time. Gem kogevandet og køl ærterne ned.
Læg græskarkerner på bagepapir og drys lidt olivenolie og salt over. Bag dem ca. 15-20 min. ved 170 grader til de er gyldne og køl dem ned.
Blend de kogte kikærter med græskarkerner (gem lidt til pynt), ramsløg, æbleeddike, rapsolie og lidt kogevand, til du har en rimelig grov masse. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Jeg bruger humus som tilbehør til kød og fjerkræ, som dip til brød og grøntsager og i en sandwich.