Ingredienser

½ lille hvidkål
1 blomkål
20 friske blade rucola (gem dem, når du laver pestoen)
150 g hasselnøddekerner 

Rucolapesto
1 bakke frisk rucola
2½ dl koldpresset olivenolie
25 g mandler
50 g parmesan
6-8 spsk æblecidereddike
havsalt og friskkværnet peber

Kategori

Salat

Fremgangsmåde

Rucolapesto Kom rucola i en foodprocessor eller minihakker og kør, til rucolaen helt finthakket. Kom olivenolien ved og lad det køre i 4-5 minutter, til massen er knaldgrøn og lind. Kom mandler, parmesan og 6 spsk æblecidereddike ved og kør, til pestoen er lind. Smag den til med havsalt, peber og æblecidereddike. Del hvidkålen og snit den i fine strimler. Stil blomkålen op og skær den i skiver, som når du skærer et franskbrød. Skær skiverne ud i mindre stykker. Rist hasselnødderne på en varm og tør pande, til nødderne begynder at få farve, og de brune hinder løsner sig lidt. Lad nødderne køle af og rul dem i et viskestykke, så du får alle de brune hinder væk. Vend hvidkål og blomkål med rucolapestoen og anret salaten. Pynt med hasselnødder.