“En velsmagende asiatisk inspireret salat, fuld af smag”

Ingredienser

400 g kyllingefillet
350 g risnudler
3 rødløg
250 g frisk spinat
Salt og peber
1 dl hakkede saltede cashewnødder
1 dl jordnøddeolie til stegning

Lage
½ dl god soja
2 spsk. fishsauce
2 spsk. teriaky (kan undlades)
2 spsk. fintrevet ingefær
1 spsk. flydende honning
1 fint snittet chili
2 hakket fed hvidløg
Revet skal af 1 øko-lime

Kendetegn

De fyldige

God til

Kylling

Fremgangsmåde

Bland en lage af soja, fishsauce, teriaky, ingefær, honning, chili, hvidløg og revet limeskal. Læg kylling i strimler i lagen og lad den trække min. 2 timer på køl.
Læg risnudler i blød i varmt vand i 20 min. Snit rødløg i skiver og skyl spinat. Tag kyllingen op af lagen (og gem lagen). Varm 1 dl. jordnøddeolie (tåler høj varme) op i en wok, til det er varmt. Steg kyllingen 4-5 min., til den er let stegt. Tag nudlerne op af vandet og lad dem stege med kyllingen 3-4 min. (nudlerne skal ikke koges først!) Husk at røre godt i det, så nudlerne ikke klasker sammen. Hæld rødløg, spinat og den overskydende lage ved og steg det ca. 6-8 min. Smag det til med limesaft, salt og peber (pas på, soja er salt i sig selv). Hæld hakkede cashewnødder over retten og server med et godt stykke brød.