Salaten er fortræffelig som måltidssalat

Ingredienser

1 stykke flanksteak eller 2 entrecotes
1 spidskål
1 dl sesamfrø
1 mango
1 dl bælgede edamamebønner
1 citron
1 gulerod
1 lille håndfuld frisk koriander
1 portion asiatisk dressing med spark i
havsalt og friskkværnet peber

1 portion lynsyltede rødløg

ASIATISK DRESSING MED SPARK I
saft af 2 limefrugter
1 lille stærk chili
3 tsk –
kokosblomstsukker
1 spsk fishsauce
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld koriander
havsalt og friskkværnet peber

Kategori

DressingSylt

Kendetegn

De fyldige

Sæson

Vinter

God til

Oksekød

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 220 grader. Brun flanksteaken et par minutter på hver side i jomfruolivenolie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber og steg den derefter færdig i den varme ovn i ca. 12 minutter. Tag den ud og lad den trække min. 15 minutter.

Fjern evt. kedelige yderblade på spidskålen, skær det midterste grove fra og snit resten af spidskålen fint.

Rist sesamfrø på en tør, varm pande, til de tager farve og tag dem af varmen.

Skræl mangoen og skær kødet i både.

Tø edamamebønnerne op, tør dem i et viskestykke, læg dem i en skål og tilsæt lidt salt, peber og saft af en halv citron. Lad dem trække lidt.

Skræl guleroden og skræl tynde flager med en tynd- eller kartoffelskræller.

Anret kålen, 1 dl af de lynsyltede rødløg og de øvrige grøntsager på et fad og hæld dressingen over.

Skær flankesteaken i tynde skiver, læg dem sirligt oven på salaten og pynt med sesamfrø og koriander.

 ASIATISK DRESSING MED SPARK I

Pres saften af limefrugterne.

Hak chilien fint.

Rør limesaft, finthakket chili, kokossukker, fishsauce, salt og peber.

Hak hvidløg og koriander og bland det i dressingen.