Server fx salaten til gravet, varm- eller koldrøget laks

Ingredienser

1 kg danske grønne asparges
3 æg
1 portion grov tomatvinaigrette
havsalt

Grov tomatvinaigrette
10 små cherrytomater
2 skalotteløg
2 spsk kapers
1 spsk hvid balsamico
1 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
havsalt og friskkværnet peber

Kategori

Dressing

Kendetegn

De lette

Sæson

Forår

God til

FiskLam

Fremgangsmåde

Knæk det nederste grove af stænglerne på aspargesene. Fyld en gryde med vand, bring vandet i kog med salt og læg aspargesene i det kogende vand i 1 minut. Tag dem op og læg dem straks i koldt vand for at stoppe kogningen.

Kog æggene i 8-9 minutter afhængig af størrelse, til de er let hårdkogte. Køl æggene ned, pil dem og hak dem groft.

Tør aspargesene i et rent viskestykke og anret dem i en række på et fad. Drys de grofthakkede æg over midten af aspargesene og hæld vinaigretten over lige før servering.

Grov tomatvinaigrette

Hak tomaterne fint. Pil skalotteløgene og hak også dem fint.

Bland kapers, cherrytomater og skalotteløg med hvidvinseddike, olivenolie, sennep, salt og peber.

Husk at smage vinaigretten til. Den skal være let syrlig.