Salaten er god til store selskaber, da du kan forberede kål og rodfrugter dagen før og bage på dagen.

Ingredienser

20 rosenkål
4 rødbeder
4 gulerødder
3 spsk koldpresset olivenolie
3 spsk mørk balsamico
2 spsk sesam
havsalt og friskkværnet peber
100 g feta i blok
lidt plukurter
friskrevet citronskal

Fremgangsmåde

Skær bunden af rosenkålene og pil de yderste blade af. Skræl rødbederne og gulerødderne og skær dem i store tern. Rør olivenolien med balsamico og krydr godt med salt og peber. Vend grøntsagerne hver for sig i marinaden i en skål og drys sesamfrøene over. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad og drys evt. lidt ekstra sesam over. Bag dem ved 200 grader i 25-30 minutter. Server salaten lun med lidt feta og friske plukurter over. Pynt evt. med lidt friskrevet citronskal.