“Du kommer ikke til at kaste perler for svin med denne salat”

Ingredienser

250 g perlebyg
4-5 æbler
2 rødløg
Et stort bundt purløg
1/4 dl. god olivenolie
5-6 skiver seranoskinke

Dressing
3 spsk. æblecidereddike
Saft af 1 citron
1-2 spsk. rørsukker
Salt og peber

Kendetegn

De fyldige

God til

GrisLam

Fremgangsmåde

Kog 250 perlebyg (her fra Skærtoft Mølle) i saltet vand og lad dem køle ned. Snit æbler og rødløg i fine tern. Hak purløg. Bland perlebyg med æble, løg og purløg.
Bland dressing af bæreddike (her en hindbæreddike fra Samsø Køkken, men du kan også bruge brombær eller solbæreddike), citronsaft, rørsukker, salt og peber og vend det i salaten. Lad det trække i 10 minutter. Vend dernæst 1/4 dl. god olivenolie i salaten.
Steg 5-6 skiver seranoskinke i ovnen, til de er sprøde (ca. 10 min. ved 150 grader). Anret salaten med serrano oven på.

I min familie får vi den til en grillet svinemørbrad.