“Den her salat gør sig fantastisk godt som frokost for familien på farten med et stykke brød til. Den er et mættende og sundt alternativ til hurtig cafeteriamad her i efterårsferien”

Ingredienser

3 peberfrugter
400 g laks
500 g af din favoritpasta
Store kapers til pynt
Havsalt og peber

Pesto
1½ dl hasselnødder
50 g friskrevet parmesan
1½ dl olivenolie
2 håndfulde persille
Saft af ½ citron
Salt og peber

Kendetegn

De fyldige

Sæson

Efterår

God til

Fisk

Fremgangsmåde

Rist hasselnødder på en tør pande, til skal begynder at falde af (ca. 10 min), husk at ryste panden. Lad dem køle ned og fjern skallen (jeg gør det ved at rulle dem i et viskestykke). Blend pesto af hasselnødderne, friskrevet parmesan, olivenolie, persille, salt, peber og citronsaft. Husk at smage til.
Skyl peberfrugter og rens dem. Skær dem i 1 cm. strimler og pensl dem med olivenolie. Bag dem i ovnen ca. 20 min. ved 180 grader. Læg laks i et ovnfad og gnid lidt havsalt og peber ind i laksen. Bag den i ovnen ca. 20 min. ved 180 grader (evt. sammen med peberfrugterne). Tag laksen ud og køl den ned. Kog din favoritpasta (her Trottole fra Superbrugsen) i letsaltet vand.
Vend pesto m. pasta og de nedkølede peberfrugter og smuldr. laks ind i salaten. Brug hænderne her – det er langt det nemmeste. Pynt med store kapers og server med brød til. Velbekomme!