” Tomater bevarer bedst smagen, når de serveres ved stuetemperatur”

Ingredienser

1 kg tomater
3 spsk. flagesalt (alternativt 2 spsk. groft salt
En håndfuld gode oliven
Evt. feta, gedeost eller mozzarella

Dressing:
3 fed hvidløg
2 rødløg
2 håndfulde blandet basilikum
4 spsk. god æblecidereddike
6 spsk. god olivenolie
2 tsk. rørsukker
Friskkværnet peber

Kendetegn

De lette

Fremgangsmåde

Del tomater i enten halve eller kvarte (bland gerne sorter, størrelser og farver). Læg dem i en skål. Bland flagesalt og vend tomaterne i det. Læg tomater i et dørslag, og lad dem dryppe af 2 timer i en vask og ryst dem et par gange (salt trækker væden ud af tomaterne, og det meste af salt drypper således også af).
Bland dressing af finthakket hvidløg, finthakket rødløg, basilikum (her både rød og grøn), æblecidereddike, olivenolie, rørsukker og friskkværnet peber. Vend tomater i dressing og lad dem trække et par timer ved stuetemperatur.

Tilsæt en håndfuld gode oliven. Server straks. Du kan sagtens supplere med feta, gedeost eller mozzarella.