Salater til Påske

Har du styr på dine salater til Påske? I år falder Påsken tidligt, derfor kan det være en udfordring at finde friske grøntsager til påskebordet, da mange serveringer traditionelt er med asparges – en råvare der endnu ikke er kommet i sæson. Men du kan sagtens lave salater til Påske med årstids bestemte grøntsager og stadig imponere gæsterne rundt om bordet.

Påsken er en tid, hvor mange mødes til enten en gammeldags påskefrokost eller middag med påskelam. I min familie får vi altid lam med en grov tzatziki samt en eller to fyldige og kraftige salater. Til frokost ynder vi at friste ganen med sild med alt, hvad hjertet begærer af tilbehør, snaps og påskebryg – men vi kan også godt lide små spændende salat-serveringer som et selvstændigt frokostmåltid eller som en del af en større familiesammenkomst.

Her får du mit bud på fem salater til påske. Der er to salater spækket med smag og knas til dit lam, en grov tzatziki med glaskål og pesto samt to nye spændende frokost serveringer, den ene med laks og æg og den anden en cremet kyllingesalat. Jeg ville vælge at servere bulgursalaten til en lammekølle sammen med den grove tzatziki. Eller tage savoj-tzatziki med som et solo element til lammeskanken. Og så ville jeg friste gæsterne med den cremede kyllingesalat serveret i fine kålbåde. Kan du ikke skaffe savojkål, så lav savoj-tzatziki med halv grønkål og halv spidskål.   

Rigtig god Påske til dig og dine kære.

Salater til Påske

Påske- og pinsesalat med laks og smilende æg

Kålkurve med kyllingesalat

Bulgur på rejse med urter og knas

Savoj-tzatziki med mandler og tranebær

Tzatziki med glaskål