Supersmart opbevaring af dine grøntsager

Supersmart opbevaring af dine grøntsager

Forleden faldt jeg i snak med en enlig mor til et foredrag. Hun havde udfordringer med at få spist en pose grønkål i løbet af ugen og måtte derfor altid smide halvdelen af kålen ud. Med supersmart opbevaring af dine grøntsager, kan både en pose grønkål og en lang række andre sprøde grøntsager sagtens holde sig i flere uger.

Er du klar over, at en gennemsnitsfamilie på to voksne og to børn smider mad ud for 7.200 kr. om året i gennemsnit? Og at langt størstedelen udgør grøntsager, mejeriprodukter og frugt? Jeg blev temmelig overrasket, da jeg læste tallet. I mit køkken er det primært de sidste skiver rugbrød og ost, der ryger i skraldespanden. Det er meget sjældent, jeg smider grøntsager ud. Alene af den årsag, at de holder sig vitale, til jeg får dem brugt. Læs med nedenfor og få et par godt fif til opbevaring af grønt og frugt.

3-sæt Glasslock til supersmart opbevaring af dine grøntsager

Generelt om opbevaring af grøntsager

Langt de fleste grøntsager holder sig bedst på køl. Derfor er det en god ide at lægge dem i køleskabet så hurtigt som muligt og ikke lade dem ligge i bilen eller på køkkenbordet. Lav temperatur, mørke og høj fugtighed forlænger nemlig grøntsagerne levetid. Er din grøntsag allerede blevet runken eller slat, er der dog hjælp at hente, så du undgår at smide ud.

Rodfrugter: Prøv at lægge dem i koldt vand et par timer. Tør dem derefter godt og læg dem i en lufttæt beholder eller en frysepose på køl.

Kål: Er den blevet slatten, så skil bladende eller buketterne (blomkål og broccoli) fra hovedet og læg dem i iskoldt vand et par timer. Så finder den som oftest sin sprødhed igen. Tør kålen og læg den i en lufttæt beholder eller frysepose på køl. Så kan den sagtens holde sig i flere uger.

Urter: Læg dem i iskoldt vand et par timer og slyng dem tørre i en salatslynge eller dryp dem af i et viskestykke. Læg dem i en frysepose med luft eller en lufttæt beholder med lidt køkkenrulle i bunden. Papiret suger det overskydende vand til sig, så du undgår råd i urterne.

Frugt: Tomater, avokado, jordbær og bananer skal generelt ikke ligge på køl. Læg dem i vindueskarmen. Æbler, pærer og anden frugt holder sig bedst på køl i grøntsagskassen i bunden af dit køleskab.

Tag et kig på mine Glasslock beholdere HER. Jeg har også bogpakker med Glasslock beholdere. Læs mere HER

Du kan også læse lidt om, hvordan du undgår madspil ved at bruge det sidste af dine råvarer HER