Tørring af grøntsager er ganske nemt og bidrager med helt nye elementer til knas-universet. Der er nogle ganske få spilleregler, der er gode at kende, når man skal tørre grøntsager.
- Skær hårde grøntsager ultratyndt på mandolinen. Vi skærer vores på 2 mm.
- Sørg for at alt vandet er tørret ud af grøntsagen, inden du stopper tørringen.
- Hvis du har en dehydrator, bør du tørre ved 42 grader i 12 timer.
- Hvis du tørrer i din varmluftovn, skal du tørre ved 60 grader i ca. 2 - 4 timer.
- Lad grøntsagerne køle helt af, inden du pakker den i lufttætte beholdere.
- Undgå at opbevare dine tørrede grøntsager i direkte lys. En skuffe eller et mørkt skab er det bedste.
- Holdbarheden er lang, da der ingen væske er til stede i grøntsagerne.
🎃 TØRREDE HOKKAIDO 🎃
Vask og del hokkaidoen i kvarter og fjern kernerne. Behold skrællen på. Skær de kvarte hokkaido på mandolinen i 2 mm lange strimler. Fordel dem på en bageplade med bagepapir på og tør den ved 60 grader varmluft i ca. 4 timer. Afkøl dem og pak i en lufttæt beholder. Opbevar den mørkt.
Holdbarhed min. 12 måneder
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.