Savner du inspiration til at kreere din egen buffet til studentergildet? Så har vi udviklet 3 spændende menuer til dig.
Studenterne er godt på vej, og i mange hjem vælger man heldigvis selv at lave en buffet til den store dag. Men hvordan planlægger man 2 eller måske 3 salater til grillmaden? Og hvorledes beregner man mængderne, hvis der skal serveres til mange mennesker? For det første er det en god ide at lave 3 meget forskellige salater – både hvad angår råvarer, farver, tekstur og smag. På den måde skaber du diversitet i menuen og gør buffeten levende. Og der er noget til alle.
Og hvad så med mængderne? Lad os sige, at der kommer 24 gæster til buffet. Og du gerne vil lave de tre salater, der hver især er til 4 kuverter i selve opskriften. Så skal du ikke gange alle tre salater med 6, du skal nærmere gange dem med 3 eller 4, ellers vil du stå med alt for meget mad til overs. Men igen skal du altid vurdere ud fra dit publikum og resten af menuen 😊
Nedenfor finder du tre forslag til salatmenuer. De fungerer alle fint til alle typer af kød lige fra kylling, svinekød, kalv, lam, pølser over til okse og laks.
Tag et kig på vores forslag nedenfor. Du finder opskrifterne ved at klikke på overskriften. Og rigtig god fornøjelse!
Menu 1
Studentersalaten m/ marinerede jordbær, iceberg, avokado, pinje, nye ærter og rucola
Kartoffelsalat m/ asparges, radiser, dild og sprøde mandler
Broccoli-slaw m/ bagt hvidløg, friske majs og brændt solsikke
Menu 2
Cremet mormorsalat m/ hjertesalat, nye ærter, radiser, blomkål og purløg
Sommerlig kartoffelsalat m/ nye ærter, spinat og ærteskud
Hyldeblomst spidskål m/ jordbær, brændte mandler og avokado
Menu 3
Sprød sommerblomkål m/ to slags tomat og dild
Cremet coleslaw m/ nye ærter, fersken og brændt solsikke
Nye kartofler i bearnaise m/ grønne asparges og estragon
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.