Sunde snacks til hele familien

Oprettet d.

Lav dine egne sunde snacks til familien.

Med en hel almindelig ”hus-ovn” kan du trylle de mest fantastiske

hverdagssnacks med kål, nødder og kerner.

 

Salte Tamari nødder

250 g cashewnødder (her usaltet) - Køb her

1 spsk tamari sauce - Køb her

 

Rist nødderne på en varm og tør pande, til de begynder at ryge og få farve.

Sluk for panden og hæld 1 spsk tamari over. Lad det fordampe og køl nødderne helt ned.

Opbevar dem i en lufttæt beholder.

 

 

Krydret kålchips

4 håndfuld flowesprouts eller 1 pose grønkål

½ spsk røget paprika (eller alm. paprika)

½ spsk flagesalt

½-1 dl SalatTøsen ekstra jomfru olivenolie - Køb her

 

Bland alle ingredienserne og masser kålen i 3-4 minutter.

Læg kålen på en eller flere plader fra ovnen og bag kålen ved 70 grader i 2-4 timer.

Hold øje med kålen, den skal være helt tørret ind og crispy, tid afhænger af,

hvor præcis termostat og ovn er. Får du ikke tørret kålen helt ned,

vil den blive blød efter et par dage. Opbevar chips i lufttætte beholdere.

 

 

Opbevaring af snacks – spar 50% og få fri fragt

Opbevar dine snacks i lufttætte beholdere. Lad dem først køle helt ned

og stil dem så i skabet ved siden af mel og havregryn.

Spar 50% på særlige pakker med beholdere lige nu, fri fragt i hele landet.

LÆS MERE

 

 

Sennepsbagte mandler

2½ dl kogende vand
50 g havsalt
250 g mandler - Køb her

1 spsk sennepspulver - Køb her

Bring vandet i kog. Tag det af varmen og rør havsalt i.

Rør rundt, til saltet er opløst, og lad blandingen køle helt af.

Kom mandlerne i vandet og lad dem trække i 3 timer.

Hæld vandet fra, vend mandlerne i sennepspulveret og fordel mandlerne

på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag mandlerne i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter.

Lad dem køle helt af, før du spiser af dem. På den måde kan du være sikker på,

at de er sprøde. Hæld eventuelt lidt ekstra sennepspulver ved mandlerne.

Mandlerne holder sig i en lufttæt beholder i flere måneder. 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar