Ekstra Jomfru Oliven Olie (EVOO)

oprettet d.

Ekstra Jomfru Oliven Olie (EVOO)

VÆRD AT VIDE 

Hvis der er noget, der betyder noget hos os, så er det kvalitet og gode økologiske råvarer. Vi brænder for en sund hverdag med masser af grøntsager.

Men udover selve grøntsagerne skal du som regel også bruge andre elementer til at bringe måltidet i harmoni og balance. Rå kål uden den rette behandling med enten varme, syre eller olie er nu en trist omgang.

Dagens nyhedsbrev handler om en råvare, der er omdrejningspunkt i vores køkken, nemlig Ekstra Virgin Olive Oil, forkortet EVOO.

EVOO er en klassificeret minimumstandard for de bedste olivenolier i verden. Kun de allerbedste olivenolier kan opfylde de strenge krav til klassifikationen.

Vi er stolt forhandler af én verdens absolut bedste EVOO's, en single estate økologisk olivenolie fra Andalusien i Spanien.

Vores producent varetager selv hele værdikæden fra dyrkning over høst til presning og pakning. Mosten er fremstillet af 100% Piqual, en olivensort der udemærker sig at være både varmestabil og med et særdeles højt indhold af monoumættede omega9 fedtsyrer (Oleic Acid) og polyfenoler. Vores producent udemærker sig envidere ved at have én af markedet laveste syreprocenter (Acidity). Endnu et kvalitetstegn.

Til at fremstille vores olivenolie høstes grønne oliven i midten af oktober. Der anvendes kun hele uskadte umodne oliven af bedste kvalitet.
Olivenolien betegnes som Early Harvest, fordi den fremstilles på høstens første dage. Man regner den for at være det bedste af det bedste.
Der går mindre end tre timer fra de grønne oliven er fysisk rystet ned af oliventræet, til olien er presset (koldekstration), kølet og ligger på ståltank i et helt neutralt iltfrit miljø.

FUN FACT 
🫒
Et oliventræ bærer i gennemsnit 20 - 25 kg oliven om året. Til at producere 1 l. af vores Early Harvest EVOO skal der presses mellem 8 - 10 kg grønne oliven. Et oliventræ kan derfor på 1 år producere maximalt 2,5 l af den bedste olie. 

SMAG & AROMA 
👃
Skal god olivenolie være bitter? Ja, olivenolie af højeste kvalitet vil altid være krydret og bitter. Men der er så meget mere til denne karakteristik.
Vores Early Harvest EVOO er også smag og duft af oliven, nyslået græs, tomat, artiskok, grøn banan, æbler og mandler. Der er i øvrigt en fremragende balance mellem det krydrede (peber) og det let bitre.

OPBEVARING 
💚
Der er tre ting, der er afgørende, når man taler om opbevaring af olien. Den skal opbevares mørkt, iltfattigt og køligt. Inden du går helt i panik, så er der nogle ting, du får foræret fra begyndelsen. 
Vores olie kommer i enten mørke glasflasker eller i metaldåser. Det betyder, at den mørke opbevaring allerede er klaret, fra når du modtager olien.
Så er der det med kølig opbevaring. Ideel temperatur er 18 grader, men ganske almindelig køkkentemperatur fungerer nu ganske fint.
Den sværeste ting at opfylde er nok at opbevare olien iltfattigt. Også her er pragmatik vigtig. Lad være med at hælde din olie op i en krukke/kande eller lignende. Lad den være i original-emballagen og luk proppen tæt til efter brug, så er du så sikker, som du kan blive.
Fra naturens side er olien beskyttet via indholdet af de mange antioxidanter. Så med ovenstående pragmatiske anvisninger er du sikret fuld holbarhed.

STEGNING 
🍳
Kan man stege i Ekstra Jomfru Olivenolie? Ja, og vi anbefaler faktisk, at du gør det. Kun meget få andre kvalitetsolier kan holde til, at du steger i dem. Brændpunktet på vores olie ligger et godt stykke over 185 grader, så udnyt endelig at du har en allround olie i køkkenet. Den kan bruges til det hele. 

 

TILBUD 🈹
Har du mod på at prøve kræfter med, efter vores mening, verdens bedste olivenolie, så har vi lavet et godt tilbud til dig.
Køb en dunk med 2,5 l Early Harvest og få 20% i denne uge. Gælder tom. 15/8 2021.
Indtast denne rabatkode ved udtjekning: EVOO20 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar