Æblecidereddike

oprettet d.

Æblecidereddike

 

Æblecidereddike eller æbleeddike - kender du forskellen? Hvis ikke, så vil vi gerne forklare forskellen i dette lille skriv💡

🦋 En æbleeddike er som regel fremstillet af lagereddike, der tilsættes æblekoncentrat. Selve lagereddiken fremstilles i en proces, hvor sukker (fra sukkerroer) forgærres med eddikesyrebakterier, indtil de omdannes til eddike. Lagereddike indeholder ca. 5% eddikesyre.
I Danmark fremstilles lagereddike af melasse, der er et restprodukt fra sukkerfremstillingen.


🍎 En æblecidereddike er derimod en naturlig eddike fremstillet på basis af æblemost, der fermenteres i flere processer. Først omdannes sukkerstofferne til alkohol, som senere i processen omdannes til eddike. Der er alså tale om et produkt, der udelukkende består af æbler fra start til slut. Æblecidereddiken er på sin vis et naturligt "levende" produkt i hele sin livscyklus. Den kan, som en god balsamico, lages på træfade i flere år for at tilføre yderligere kompleksitet til smagen. Æblecidereddike indeholder både enzymer, mineraler og vitaminer.

I vores salatkøkken anvender vi æblecidereddike og lagrede balsamicoer, der er fremstillet på fadlagret druemost og vineddike.

Mens vi primært forbeholder balsamicoerne til salatdressingerne, anvender vi æblecidereddiken til både lynsyltning og til tilsmagning i de varme grøntsagsretter.  Vi elsker den frugtige syre, som æblerne repræsenterer i eddiken. Den skaber både balance og frugtsødme til syltningen.

OPSKRIFT 🍴
Har du ex nogensinde prøvet at sylte hokkaido-græskar med hele vanillestænger? Her kommer frugtsødmen fra æblecidereddiken virkelig til sin ret.
Find opskriften lige her 🎃: "Vaniljesyltede hokkaido-græskar"


TILBUD 🔥
Står du og mangler en rigtig god æblecidereddike til efterårets lynsyltninger, har vi lavet et superskarpt tilbud til dig.
Få 50% på vores egen importeret æblecidereddike. Tilbuddet gælder tom den 7. september 2021, eller så længe lager haves.

Køb her: 🍎 SalatTøsens æblecidereddike 🍎
 

De bedste hilsner
SalatTøsen & Co 💚


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar