Salater til påsken 2022

Oprettet d. under Basiskøkken

Salater til påsken 2022

Påsken er lige om hjørnet 🌿 En højtid med hyggelige sammenkomster, frokost med familie og venner - og for de heldige måske også lidt ferie.
For mange betyder det også en glædelig tilbagevendende tradtion med servering af påskelam og dertilhørende grønne serveringer.

I år holder jeg Påske hjemme med familie. Vi skal nyde sirlige kolde frokostserveringer - med asparges, æg, skalddyr og fisk i højsæde.
Og så skal vi helt sikkert også lege med rabarber og ramsløg og ikke mindst en stribe friske salater til både påskelammet og laksen.

I år har vi lagt os i selen med hele 6 serveringer til Påsken. 

God fornøjelse 💚

Kærligst, Mette 

 

Savoj tzatziki

Det perfekte tilbehør til lam. Så kort kan det siges. Den er cremet, sprød og frisk på én og samme tid - og en fantastisk medspiller til påskelammet. De søde tørrede tranebær går så fint i spænd med hvidløgsdressingen og de brændte mandler. Server den sammen med vores bagte rabarber kompot til påskelammet. 

Påske- og Pinsesalaten

Den ultimative servering til en påskefrokost med familien. Suppler eventuelt med lidt frisk pillede rejer og et godt stykke surdejsbrød. Det er også en god servering at tage med sig til et sammenskudsgilde, så marinerer du kålen og samler "bådene", lige inden I sætter jer til bords. 
 

Salaten til lam

I salaten her marinerer vi først rødbederne, så de får godt med både syre og sødme, inden vi vender dem i en cremet græsk youghurt med hvidløg. Salaten er et farverigt pift på påskebordet, og så smager den bare ualmindeligt godt!

 

 

 

Ramsløgshumus

Vores ramsløgshumus er fantastisk til al grillmad. Vi bruger den som spread til lammet, i en sandwich eller burger og på en æggemad. Du kan også bruge humus som dressing i en grønkålssalat, hvor du marinerer kålen med humus et par minutter og dernæst topper salaten med æbler og ristede græskarkerner. 
 

Ramsløgspesto

Gå i skoven og pluk ramsløg lige nu. De første blade er særligt elegante i smagen og fantastiske i en pesto. Brug pestoen til at marinere dit lam og server også gerne en skål til selve middagen. Har du en rest, bruger du den i en grøntsagslasagne eller vender den med kogte bønner eller linser som en grøn sideservering. Pestoen holder sig en uges tid og kan godt fryses ned. 

Rabarber kompot

De første sirlige rabarber fra Holland er nu landet i butikkerne. De er særligt gode til kompot, da de er meget lyse og fine i smagen. Jeg serverer kompotten til lam som det søde element. Men du kan også bruge kompotten i det søde køkken.


 

 


Kommentar(er) 1

  • Michelle Cavagnaro
    Michelle Cavagnaro

    ser helt fantastisk ud er noget jeg vil bruge til min påske frokost.super lækker opskrifter mange tak

    Svar

Skriv din kommentar